Brzozowska Katarzyna

Szczegóły

 

Zajęcia praktyczne do wykonania dla klas I, II, III Technikum Żywienia.

I TŻ - Grupa I i II: 
Zaplanuj i wykonaj wielkanocne nakrycie stołu z wykorzystaniem kilku części z poznanych zastaw oraz elementów dekoracyjnych. 
Bardzo proszę o utrwalenie efektów swej pracy na zdjęciach, które wykorzystamy na zajęciach po powrocie do szkoły. 

II TŻ - Grupa I: 

W ramach utrwalenia i powtórzenia nabytych umiejętności praktycznych proszę o samodzielne wykonanie dowolnych dwóch zadań egzaminacyjnych, które wykonane były na wcześniejszych zajęciach. 

Należy standardowo przygotować plan działania i ocenę organoleptyczną (w zeszycie). Proszę o wykonie zdjęć na poszczególnych etapach prac. Omówienie wykonanych zadań, obejrzenie zdjęć oraz sprawdzenie planów działania i oceny organolepycznej nastąpi po powrocie do szkoły. 

III TŻ - Grupa I: 

W ramach utrwalenia i powtórzenia nabytych umiejętności praktycznych proszę o samodzielne wykonanie dowolnych dwóch zadań egzaminacyjnych, które wykonane były na wcześniejszych zajęciach. 

Należy standardowo przygotować plan działania i ocenę organoleptyczną (w zeszycie). Proszę o wykonie zdjęć na poszczególnych etapach prac. Omówienie wykonanych zadań, obejrzenie zdjęć oraz sprawdzenie planów działania i oceny organolepycznej nastąpi po powrocie do szkoły. 

Pozdrawiam 

K.Brzozowska

 

Zadania dodane dla klasy ITŻ: 28.03.2020

Ze względu na brak możliwości pracy na zajęciach praktycznych proszę zrealizujcie samodzielnie tematy: 

1. Co to jest zmywalnia? 

2. Organizacja pracy w zmywalni.

Podręcznik A.Kmiołek Sporządzanie napojów i potraw. WSIP

Proszę wykonać zdanie domowe: Wymień elementy wyposażenia zmywalni. Omów organizacje pracy w zmywalni. 

Praca powinna zawierać tytuł, imię i nazwisko, klasę.

Do zadań domowych można wykorzystać również materiały z innych źródeł. Pracę należy przesłać do 9.04.2020 na

adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Pozdrawiam 

K.Brzozowska

Zadania dodane dla klasy III TŻ GR 1: 31.03.2020

Proszę przeczytać z podręcznika charakterystykę kuchni niskocholesterolowej i utrwal wiedzę. W wolnej chwili przygotuj danie z kuchni niskocholesterolowej. Pamiętaj o wykonaniu zdjęcia.

Zadania dodane dla klasy II TŻ GR 1: 31.03.2020

Proszę przeczytać z podręcznika wiadomości dotyczące ciasta drożdżowego. W wolnej chwili proszę upiec coś z asortymentu ciasta drożdżowego. Pamiętaj o wykonaniu zdjęcia.

Pozdrawiam

K.Brzozowska

 

   
© ALLROUNDER