Ogłoszenia

Panu dyrektorowi Jackowi Pietroszkowi oraz całej rodzinie szczere kondolencje z powodu śmierci matki, wraz z wyrazami żalu i współczucia, składają grono pedagogiczne i pracownicy Zespołu Szkół Rolniczych w Namysłowie

   

Warsztaty kulinarne w hotelu Hugo Business & Spa w Kędzierzynie-Koźlu

Szczegóły

   Ciekawe, nowatorskie, pouczające, widowiskowe  - tak uczniowie  klasy  III TŻ oraz z II TŻ ocenili warsztaty kulinarne, które odbyły się 24 listopada 2015 r w hotelu Hugo Business & Spa w Kędzierzynie- Koźlu.  Uczniowie sporządzali szereg klasycznych potraw w nowoczesnym wydaniu, między innymi: łosoś zapiekany w cieście francuskim, sałatka z rukoli  podana w  chipsie z parmezanu czy filet drobiowy na szpinaku posypany siankiem ziemniaczanym.

   Największą jednak atrakcją szkolenia było przygotowanie potraw z zastosowaniem technik molekularnych oraz gotowanie metodą sous-vide. Naszym uczniom do gustu przypadła beza zmrożona w ciekłym azocie na sałatce z pomarańczy oraz krewetki gotowane w próżni.

   Z całą pewnością  warsztaty kulinarne stały się dla naszych uczniów inspiracją w poszukiwaniu nowych smaków i tworzeniu barwnych, nieprzeciętnych potraw sporządzanych  na zajęciach i nie tylko.

 

   
© ALLROUNDER