VIII Kulinarny Rajd Mistrzów

Szczegóły
Poprawiono: wtorek, 29, październik 2019 18:10
Grażyna Serafin
Odsłony: 161

W dniu 25 października br.uczniowie klas technikum żywienia wraz z opiekunami, uczestniczyli w VIII Wrocławskim Kulinarnym Rajdzie Mistrzów. Impreza odbyła się we wrocławskim hotelu Haston już po raz ósmy. Organizatorem wydarzenia był Haston City Hotel przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, TheofilisVafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

W konkursie brali udział uczniowie dolnośląskich szkół gastronomicznych. Nasza grupa była w charakterze obserwatorów. Oprócz konkursu można było zobaczyć ciekawe prezentacje firm związanych z przemysłem gastronomicznym; dokonać degustacji kawy, herbaty i wyrobów spożywczych.. Była okazja, żeby zrobić sobie zdjęcia ze znanymi mistrzami kuchni. Młodzież mogła uczestniczyć w prelekcjach dotyczących technik parzenia i podawania herbaty oraz w wykładzie na temat wina.

Wycieczka była bardzo udana i dostarczyła wiele niezapomnianych wrażeń.